Tunel Branisko bude od nedele v prevádzke!

27.06.2003 Celý región

V nedeľu 29. júna 2003 bude otvorená a do prevádzky spustená novovybudovaná dopravná stavba - diaľničný úsek D1 Beharovce - Široké - Fričovce vrátane tunela ...
V nedeľu 29. júna 2003 bude otvorená a do prevádzky spustená novovybudovaná dopravná stavba - diaľničný úsek D1 Beharovce - Široké - Fričovce vrátane tunela Branisko.
Premávku po motoristom už známej štátnej ceste I/18, ktorá je podstatným prvkom cestnej siete našej republiky v smere západ-východ tak odľahčí ďalší zhruba 14 kilometrový úsek diaľnice a cesty pre motorové vozidlá.

Naviac sa tak odstráni nezriedka zdĺhavý a komplikovaný prejazd horského prechodu Branisko. Vjazd na tento nový úsek je vytvorený okrem už známej križovatky v obci Široké aj privádzačmi zo štátnej cesty I/18 pri obci Beharovce v Levočskom okrese a pred obcou Fričovce v Prešovskom okrese.
Úprava i riadenie cestnej premávky je na celom úseku vykonávaná príslušným dopravným značením a dopravnými zariadeniami. V križovatke Beharovce došlo k podstatnej úprave cestnej premávky, keď bola hlavná cesta z pôvodného priameho smeru na ceste I/18 odklonená ľavotočivou zákrutou do pravého uhla v smere privádzača. Tejto zmene je preto treba prispôsobiť aj rýchlosť jazdy.

Počas skúšobnej prevádzky, ale i po nej, budú na tomto úseku pozemnej komunikácie vykonávať zvýšený dohľad príslušníci služby dopravnej polície, ktorí budú s využitím všetkých určených technických prostriedkov dbať na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky a prípadné porušenia zákona sankcionovať priamo na mieste.
(Magdaléna Fečová - hovorkyňa KR PZ v Prešove)
 

Vyberte región